Tot ongeveer 15 jaar geleden was de dierenweide bij het verzorgingshuis een bekende ontmoetingsplaats voor Bladelse kinderen en hun (groot)ouders. Het verdwijnen van de dierenweide wordt door velen als een gemis ervaren. Het Pius X-College was al enkele jaren op zoek naar een geschikte locatie om de dieren van de afdeling Dierhouderijopleiding meer ruimte te kunnen geven en om zich op die manier duidelijker in de Bladelse gemeenschap te profileren. Zo ontstond het idee om de opleiding Dierhouderij te verrijken met een voor het publiek toegankelijke dierenweide/kinderboerderij.

Het Pius X-College realiseert voor zijn leerlingen een duurzaam leslokaal. De interactie met bezoekers van de dierenweide en vrijwilligers voegt een extra dimensie toe voor deze leerlingen. Er is sprake van een win-win-win-situatie. Er komen meer diersoorten, met meer ruimte, een nog leukere opleiding en Bladel heeft na 15 jaar weer een kinderboerderij. De aannemer is ondertussen begonnen met de bouw van het schoolgebouw voor de Dierhouderij-opleiding.

Een enthousiaste en groeiende groep vrijwilligers heeft zich al aangemeld om de helpende hand te bieden bij de realisatie en (vanaf december 2022) het runnen van de kinderboerderij en de speelaangelegenheden voor de kids. Maar we zijn altijd op zoek naar meer mensen die mee willen helpen. Iedereen is welkom om een bijdrage te leveren! Aanmeldformulier vrijwilligers